San Francisco & Yosemite

De vakantie was alweer bijna ten einde toen we in San Francisco aankwamen. Nog maar drie nachtjes 😦 Maar we waren al wel vrij vermoeid van al onze ervaringen, dus ergens waren we ook wel blij dat we weer snel richting huis konden..

Er stonden nog twee dingen op het programma: een bezoek aan Yosemite National Park en lekker rondkijken in de stad zelf. San Francisco is best een stad waar we nog vaker naartoe willen gaan. Er hangt een hele relaxte sfeer, het klimaat is net wat beter uit te houden dan elders in Californië, en we vonden een leuke diner nabij ons hotel, waar we heerlijk konden eten. Een typisch Amerikaans restaurant, dus erg leuk om daar gegeten te hebben.

Hoogtepunt in San Francisco? Golden Gate Bridge. Ik kende hem al van plaatjes en uit films, maar in het echt zag hij er net even wat indrukwekkender uit…eigenlijk geldt dat voor alle plekken die we hebben aangedaan deze vakantie, haha.

Uitzicht op Golden Gate (1)

Yosemite National Park was echter nog leuker dan de stad zelf. Prachtige natuur. We kwamen binnen in het park en bij het eerste uitzicht mochten we gelijk uitstappen. Ja, we waren aangekomen in Yosemite…we waren heeeeeeel erg onder de indruk. Om de bocht wou ik eigenlijk meteen weer een foto maken. We hadden ook een overnachting in het park, dus we werden ’s ochtends wakker door het water uit het beekje dat langs onze kamer liep. Heerlijk om zo wakker te worden. Helaas was het zomer, dus er was zware droogte. Normaal is dat beekje veel groter en normaal zijn de watervallen ook actief. Nu dus niet…ach, dat boeide ons vrij weinig. Het was immers al zo mooi.

2014-08-06 13.36.56Tunnel View Point samen

En dat geldt eigenlijk ook voor de hele vakantie. Het was allemaal zo mooi. Na de vakantie besloten we eigenlijk meteen dat we Amerika echt nog vaker aan zouden doen…misschien wel elke grote vakantie die we konden krijgen. Zoveel mooie plekken. In oktober 2015 gaan we alweer terug naar Los Angeles. Deze keer combineren we het met een bezoek aan Hawaii. We kunnen niet wachten!

Bedankt voor het lezen van de verslagen! Foto’s kun je hier vinden.

Advertenties