New York

New York, New York! Er zijn verschillende liedjes over gemaakt en de wereldstad is bij iedereen wel bekend. Zo ook bij ons. Het leek altijd een andere wereld. Zo ver weg. Op 14 Juli, 2014 kwamen we aan in New York. We hadden vooraf al wat dingen uitgezocht…plekken die we graag wilden zien. Toen we aankwamen in New York was het een regenachtige avond. We werden opgehaald door een shuttle op JFK en binnen drie kwartier werden we naar het Gotham Hotel (nabij Grand Central Station) gebracht. Het regende hard buiten, maar wat was het uitzicht op de stad mooi toen we vanaf JFK naar New York werden gebracht. Wauw.

Ingmar Central Park uitzichtGrand Central Joss

We hadden voor twee dagen een losse dagtrip geboekt; eentje naar Washington en eentje naar Boston. Daar kun je in een ander verslag meer over lezen.

Het hoogtepunt van New York was voor ons ongetwijfeld ons bezoek aan Broadway…waar we ”The Lion King” konden bijwonen. Wauw. Echt geweldig. Dat is wel wat anders dan een theater in Nederland.

Ook Top of the Rock is een grote aanrader. Iedereen praat over de Empire State Building, maar Top of the Rock vonden we eigenlijk indrukwekkender. Echt een heel mooi uitzicht over de stad. Empire State Building vonden wij persoonlijk wat tegenvallen. Veel te druk en het uitzicht was niet al te denderend. Maar het is niet voor niets zo populair…dus er sowieso naartoe gaan kan geen kwaad!

Central Park mooi uitzicht

Central Park was ook erg mooi. Veel gezien in films en dergelijke, maar er echt lopen is toch net even wat anders…net als Times Square overigens. Times Square hadden we veel groter ingeschat. Het was nog steeds indrukwekkend, maar het was net iets minder groot dan we hadden gedacht. Wel enorm vet om er te lopen met al die billboards en mensen massa’s. Op een van de ochtenden moesten we heel vroeg ons bed uit om een dagtrip naar Washington te halen en we moesten toen op een plek vlakbij Times Square zijn. Het was echt apart om zo’n plek te zien vroeg op de ochtend…echt heel rustig.

We ontmoetten ook nog twee kennissen, die we alleen kenden van het internet. Erg gezellig mee gehad ook. Leuke eettentjes gevonden en we hebben ons geen enkel moment verveeld. Het is niet een stad die we snel nog eens zouden bezoeken, maar we zijn wel enorm blij dat we er geweest zijn. Je moet er toch eens geweest zijn.

Foto’s die we in New York hebben gemaakt (en andere bestemmingen!) kun je hier vinden.

Advertenties