Los Angeles

Na negen dagen doorgebracht te hebben aan de oostkust werden we door United Airlines overgevlogen naar de westkust. Onze eerste halte aan de westkust was Los Angeles. Het was voor mij persoonlijk de stad waar ik het meest naar uitkeek. Achteraf gezien…was dat helemaal terecht!

Het begon al op moment van aankomst. Het was laat op de avond, maar het was nog steeds vrij warm toen we het vliegveld uitkwamen. Wat zagen we als eerste bij het naar buiten stappen? Palmbomen. Strakblauwe lucht. Ja, hier gingen we ons wel vermaken. Na een hoop gepuzzel en wat geluk (onze shuttle bleek gratis te zijn!) vonden we ons hotel in Little Tokyo. Het Miyako hotel ligt vlakbij een metro halte en vanaf daar ben je binnen enkele stops in Hollywood en daar zouden we onze meeste tijd gaan doorbrengen.

Rodeo Drive

Vanaf Los Angeles hadden we ook enkele excursies ingepland. We gingen een dag naar San Diego om Seaworld te zien (erg leuk!), we hadden een dag ingepland voor de dierentuin in Los Angeles (waar we uiteraard verdwaalden in de hitte..dat was bepaald niet fijn), en we gingen 2 nachten weg richting Las Vegas en The Grand Canyon. Die verslagen kun je op hun eigen pagina’s vinden.

Al gauw vonden we een favoriet plekje in LA. Bij Hollywood Boulevard om precies te zijn. Het was een mooi pleintje met enkele winkels eromheen (meerdere etages) met een mooi uitzicht op het Hollywood teken. Vanaf die plek waren we ook zo bij het Hardrock Cafe, een eettentje waar we bijna elke dag zouden gaan eten. Zie ook de foto hieronder.

Zitplekje Hollywood

We kwamen ook het LAPD gebouw tegen (politie), een gebouw dat ook in veel films en series word gebruikt. Ook gingen we een middagje naar Pasadena om daar een huis op te zoeken die gebruikt was in de serie ”Brothers and Sisters”. In LA zelf staat ook het huis dat in ”Charmed” was gebruikt. We waren al jaren fan van die series, dus het was erg leuk om op plekken te lopen waar ook die acteurs hadden gelopen…erg tof! Op een van de dagen deden we ook nog een studio tour (van Warner Bros om precies te zijn). We kwamen langs tv-sets van onder andere ”Gilmore Girls”, ”Pretty Little Liars”, ”The Big Bang Theory”, ”Friends”, en nog vele anderen. Zeker de moeite waard om te boeken als je houdt van films en series en je toch in LA bent..

Brothers and Sisters houseIngmar Charmed

Het was warm, maar de hitte was niet storend. Het was een fijne warmte. Ja, hier zouden we nog wel eens naartoe willen!

Foto’s van onze reis naar Los Angeles (en alle andere bestemmingen!) kun je hier vinden.

Advertenties