Rome 2015

Al jaren was het voor ons allebei een grote wens om een keer Rome te bezoeken. In februari, 2015 kwam die wens voor ons allebei eindelijk uit! Wat Jos toen nog niet wist was dat hij daar ten huwelijk zou worden gevraagd! Dat gebeurde op de eerste volle dag dat we er waren. We bezochten die dag het Colloseum, het Palatijn en het Forum Romanum.

Bovenop Palatine Hill vonden we na een paar uur wandelen een bankje om op uit te rusten. De hele dag liep ik al met zenuwen rond omdat ik hem graag wou vragen, maar het juiste moment leek maar niet te komen…totdat we het bankje vonden. Het was rustig en de omgeving was enorm mooi.  Ik benoemde dat ik al de dingen die we gedaan hadden als koppel heel goed onthouden had en ze onwijs veel waardeerde, maar dat ik eigenlijk nieuwe herinneringen wou maken met hem als mijn man in plaats van mijn vriendje. Ik benoemde nog wat andere dingen en uiteraard zei hij JA!!

2015-02-26 13.53.43

Ook de rest van de midweek hebben we enorm veel gezien. We zijn nog een dagje naar Villa D’Este gegaan, vlakbij Rome. Met de bus waren we er binnen 40 minuten ongeveer. Ongelofelijk mooi! Mooie watervallen en het was gelegen nabij een prachtig stuk natuur.

We kwam tot onze verrassing ook nog een filiaal tegen van Hardrock Cafe; een restaurant waar we in Los Angeles (zomer 2014) enorm lekker hadden gegeten…meerdere keren. Ook in Rome hebben we niks te klagen gehad..onwijs fijn gezelschap in een heerlijk restaurant, met een fijne sfeer.

Een ander hoogtepunt was het St. Pietersplein. Wauw! Daar waren we echt van onder de indruk. De lucht was ook nog eens strakblauw (de hele midweek zowaar!) dus het was al lekker warm…helemaal voor februari begrippen. We zijn daar een paar uur blijven hangen voordat we toch maar zijn doorgelopen naar het meest bekende park van Rome genaamd ”Villa Borghese”. Het park viel wat tegen, maar we hebben wel onwijs genoten van het lekkere weer!

2015-02-27 12.32.19

Na een paar mooie dagen moesten we al gauw weer afscheid nemen van deze historische stad…helaas (helemaal gezien de turbulentie die we later op de dag zouden ervaren) . We gaan zeker nog eens terug, want het is een van onze favoriete steden geworden. Genoeg te doen..zelfs als we langer uitgetrokken zouden hebben voor de vakantie. De reis werd des te specialer door onze verloving, maar ook zonder dat detail was de reis alles wat we konden dromen. Aanrader!

Waren deze foto’s niet genoeg? Klik dan hier voor alle foto’s.

2015-03-01 14.31.14

Advertenties