London 2014

Na ons bezoek aan Londen in 2013 waren we zo enthousiast geraakt over de stad dat we besloten om de stad nogmaals te bezoeken. Ons bezoek in 2013 duurde slechts twee nachtjes waardoor het een enorm gehaast werd. We besloten deze keer dan ook een week de tijd te nemen voor de stad. Het was altijd al een wens om Londen mee te maken rond kerst, dus we besloten onze wensen te combineren en de week van kerst uit te kiezen voor de trip.

We zaten in het Park International hotel, een enorme aanrader! Goede ligging (nabij een metro) en je bent binnen enkele minuten bij alle belangrijke punten in Londen. De Tower Bridge stond er nog steeds..net als de Big Ben…en dat waren toch wel mijn favoriete plekken van ons vorig bezoek aan de stad. We zijn eigenlijk langs alle plekken gekomen waar we in 2013 ook waren geweest, maar we hebben ook wat nieuwe dingen gezien!

Wat dan zoal? Nou, we hebben bijvoorbeeld de Harry Potter tour gedaan in een klein stadje, vlakbij Londen. We werden in een Harry Potter bus opgehaald in centraal Londen en werden vanaf daar binnen een klein uurtje naar de studio’s gebracht waar veel scenes van de films waren gefilmd. We zijn al jaren fan van de films, dus het was geweldig om over de sets te lopen die in de films waren gebruikt.

2014-12-24 12.59.26

We vonden ook een heerlijk eettentje nabij ons hotel. Ze waren wel onder de indruk van mijn eetcapaciteiten….wij eten vrij veel ’s avonds (waar we ’s ochtends weer minder honger hebben) en toen ik op dezelfde avond 2x achter elkaar een maaltijd bestelde keken ze me toch wel even raar aan. Toen maar geen toetje gedaan..:P

Rond kerst hebben ze in de UK altijd ”Boxing Day”. Dat is een dag waarop bijna alle artikelen goedkoper zijn. Ook dat wilden we wel een keer meegemaakt hebben! We zijn zowaar geslaagd omdat we wat dvd boxen hebben ingeslagen die in Nederland niet te verkrijgen zijn…of veel duurder zijn. Win win!

2014-12-22 15.06.25

Na een week was de vakantie alweer over. Achteraf gezien was een week net wat te lang, maar we hebben ons toch geen enkel moment verveeld. Maar we hoeven de komende jaren niet meer terug. Later in ons leven…oh ja, nog heel vaak, maar op korte termijn had het niet meer zo’n haast. Het blijft wel een van onze favoriete steden. Heerlijk ook, die Engelse taal! Veel beter dan Nederlands!

Foto’s kun je hier vinden.

Advertenties